Tradizione in Continua Evoluzione

Маска с кафе прави косата дълга и бляскава

26.11.2015

Кафето има свойството да подсилва растежа на косата и придава наситен тъмен блясък. След маската с кафе косата ви не мирише неприятно, както при използването на други продукти.

Кофеинът подобрява кръвообращението и по този начин съдейства на скалпа, за да расте косата ви по-бързо.
Тази маска е най-подходяща за жени с тъмни коси, защото кафето има свойството да потъмнява косъма, заради което русите жени трябва да избягват маските с кафе.

За маската са ви необходими 3-4 супени лъжици кафе, което е вряло в 600-700 милилитра вода. Получената утайка се поставя в корените на косата, като се нанася с масажиращи движения.

Оставете маската да действа върху косата ви възможно най-дълго, след което изплакнете. Ако искате маската да повлияе на растежа на косата ви, трябва да я използвате поне веднъж седмично.

Заради антиоксидантите, които съдържа, кафето неутрализира химикалите, които карат косата да пада. Кафето укрепва корените и кара косата да изглежда здрава.

Недостатъкът при тази процедура е, че след като престои в косата, кафето трудно се измива.

Затова може просто хубаво да го сварите и след това да полейте главата си с него. Останете така за около 20 минути, след което се измийте с хладка вода.

Може да използвате смес от прясно смляно кафе и малко зехтин за приготвянето на възстановяваща маска за коса. Трябва да оставите сместа върху главата си поне 30 минути, след което да я отмиете с обичайните си продукти за коса.

За маската използвайте качествен нерафиниран и студенопресован зехтин. Към сместа може да добавите и малко масло от портокал или лимон, което ще придаде на косата ви повече блясък.

Кафето ще направи косата ви много по-жива и еластична, като смесите с него трябва да се нанасят върху измита и още влажна коса, за да имат ефект.

Някои практични жени с тъмни коси използват шише с пулверизатор, пълен с кафената смес, като пръскат косите си, малко след като са излезли от банята.

Източник: http://ezine.bg