Tradizione in Continua Evoluzione

Кафето прави тренировката по-ефективна

30.09.2015

Мнозина посягат към кафето веднага след като станат. Това е така, защото кофеинът бързо събужда мозъка за живот. А знаете ли, че е полезно да го приемате и преди тренировка? Различни изследвания показват, че кофеинът е доста ползотворен за вашите спортни занимания, ако го поемате час преди да отидете в залата или да стартирате ежедневния си джогинг.

 

Той дори се използва като легален стимулант за спортистите при тренировки и състезания. Изследване на университета МакМастер в Канада показва, че кофеинът временно повишава ефективността на мускулите, осигурявайки им по-голяма издръжливост и сила. Д-р Тарнополски, бивш триатлонист, е на мнение, че кофеинът значително подобрява работата на атлетите.

 

Кофеинът също така облекчава болката по време на тренировка, което позволява на трениращия да не се отказва в определен момент, както прави обичайно при тренировка за сила и издръжливост. Според сп. Nutrition & Metabolism кофеинът е помогнал на участници в изследване да постигнат по-високи резултати и интензивност по време на тренировка.

 

Една от не малките ползи, която пиенето на кафе преди тренировка предоставя на организма, е ефектът му върху кожата. Учени от Американската асоциация за изследване на рака твърдят, че кофеинът, комбиниран с упражнения, намалява риска от рак на кожата, а вероятно и от други видове рак.

 

Така че, най-добре заменете шоколада и другите бързи въглехидрати с една чаша кафе. Внимавайте да не се отплеснете и да я превърнете в калорична бомба, добавяйки ? всякакви екстри – сметана, шоколадови пръчици, мляко, карамел и т. н. Все пак искате да горите калории, а не да добавяте!

 

Източник: http://www.capital.bg