Tradizione in Continua Evoluzione

Пиенето на кафе може да намали опасността от развиване на рак на простатата

28.08.2015

Оказва се, че пиенето на кафе може да намали опасността от развиване на най-сериозната форма на рак на простатата. Не сме го измислили ние - просто това сочат резултатите от ново проучване.

 

Изследването е направено върху около 50 000 мъже и е показало, че тези от тях, които пият най-много кафе, имат с 60% по-малка вероятност да развият най-агресивната форма на заболяването от тези, които никога не са пили кафе. Изследователите от Харвард предупредиха, че е много рано да се препоръчва на мъжете, страдащи от заболяването, да пият кафе, но проучването показало сериозно намаляване на случаите на най-смъртоносните тумори, при хората, употребяващи по-сериозни количества от ободряващата напитка.

 

"Кафето оказва влияние върху инсулиновия и глюкозния метаболизъм, както и върху нивата на половите хормони, всички от които играят роля при рака на простатата", обясни д-р Катрин Уилсън, която представи изследването на конференция в Хюстън за предотвратяване рака. "Възможно е да има връзка между кафето и рака на простатата", допълни Уилсън.

 

Източник: http://www.sportal.bg