Tradizione in Continua Evoluzione

Да ти върви по кафе и масло

27.05.2019

Добавянето на мляко/сметана и захар към кафето е толкова традиционно и от миналия век... Твърдят “модерните” хора (от холивудски актьори до баскетболни играчи на ЛА Лейкърс - L.A. Lakers), които добавят малко масло към сутрешната си чаша наслада.

 

Защо, се питате сигурно и вие? “Маслото прави кафето по-кремообразно и засищащо от всяка друга комбинация”, споделя Дейв Аспрей, основателя на “Oгнeопорно Kафе” - малка фирма, която популяризира новия начин на консумиране на кафе. Аспей твърди, че дължи драстичната си загуба на тегло, на диета висока на мазнини.

 

Наред с вкусовите качества, които маслото добавя, Дейв Аспей е на мнение, че новата комбинация ни снабдява с енергията, която очакваме, но не ни се доспива изведнъж след като кофеина в системата ни се изчерпа. Консумиращите кафе с бучка масло вярват, че високото съдържание на мазнини намалява скоростта, с която тялото ни усвоява кофеина. С други думи, удължава притока на енергия и намалява резкия спад на енергия.

 

Дейв Аспей предупреждава, че ако просто смесим бучка масло с разтворимо кафе, ефекта на кремообразно удоволствие няма да бъде същия. Последователите на този нов тренд пият най-висококачествените сортове кафе и ги смесват с възможно най-качественото масло (за предпочитане органично).