Tradizione in Continua Evoluzione

Будилник с аромат на кафе

19.03.2015

Британският продуктов дизайнер Джош Реноф е измислил идеалния будилник, като творбата му съвсем спокойно би могла да бъде обявена за краля на будилниците. Barisieur има едновременно часовник с аларма, който автоматично се превръща и в кафемашина, която прави спасителната сутрешна напитка веднага, щом се събудите. А почти всеки познава благотворното влияние на аромата от чаша прясно приготвено кафе сутрин.

 

Кафеварката загрява водата и вари кафето самостоятелно, като водата се стопля чрез индукционно загряване с помощта топчета от неръждаема стомана.

 

Единственото, което собственикът на това изобретение трябва да направи, е да зареди машината предварително преди лягане. В будилника има предвидено дори място за малко количество мляко, ако предпочитате кафето си с него, както и чекмедженце за кафе и захар.

 

Реноф отбелязва, че именно този подготвителен процес може да помогне и на заспиването вечер. "Това създава ритуал преди лягане, който дава сигнал на тялото и съзнанието, че е време да се отпуснеш и да си починеш", пише той в уебсайта си и допълва: "Да живеем бавно, дори когато времената са бързи."

 

Източник: http://www.dnevnik.bg