Tradizione in Continua Evoluzione

Маска за ръце с кафе

14.01.2015

Ако през студените дни има един проблем, с който борбата всяка година е задължителна, то това е изсушаването на кожата.

 

Както лицето и устните, така и ръцете имат нужда от специална грижа, за да не се налага да се справяме с напукана, груба и дори болезнена кожа.

 

Обръщаме внимание точно на ръцете, тъй като те най-лесно и бързо усещат негативните последици.

 

Дали защото вече сме изградили рутина за нанасяне на крем върху лицето или защото често забравяме ръкавиците си, факт е, че всеки проблем има своето бързо решение, което в случая е и дълготрайно.

 

Предлагаме ви лесна рецепта за маска за ръце, която можете да започнете да прилагате веднага и в домашни условия.

 

Кафето, освен вкусна и тонизираща напитка рано сутрин, е много подходяща съставка, която да се използва при грижа за кожата.

 

Именно утайката от ароматните зърна действа върху кожата като натурален ексфолиант, който прави кожата мека, премахва мъртвите клетки и стимулира естествения процес за подновяване.

 

За да приготвите маската, ще ви бъдат необходими:

 

2 супени лъжици зехтин

 

3 супени лъжици утайка от кафе

 

Начин на приготвяне:

 

Смесете утайката от кафе със зехтина. Можете да замествате или добавяте към зехтина какъвто вид етерично масло искате. Добър алтернативен вариант е бадемовото или арганово масло.

 

Идеята на тази съставка е да хидратира кожата и да задържи влагата максимално дълго. След като получите гъста паста, масажирайте ръцете си с кръгови движения за поне 5-6 минути.

 

Изплакнете старателно с хладка вода и поставете крем за ръце. Повтаряйте процедурата поне 2 пъти седмично, за превантивна мярка.

 

Източник: http://www.tialoto.bg/