Tradizione in Continua Evoluzione

Сутрин кафе за разбуждане, вечер - кафе за добро настроение!

17.09.2014

Ако някога сте си мислили, че смляното кафе след приготвянето на напитката става само за наторяване на цветята,то , очаква ви изненада!

Остатъкът от използваното кафе е наистина подходяща смес за наторяване, но  учени са открили, че от тази „суровина” може да се произведе  и алкохолна напитка.

Според „Science Magazine”, учени са създали напитка с 40% етилов алкохол, което я прави сходна с напитки от типа на водка и текила. В неспирното търсене на нови видове алкохолни продукти, една от задачите пред индустрията е откриването на алкохол в нестандартни суровини. Процесът по обработката на остатък от използвано кафе е обяснен по следния начин:

Учени взели остатъка от използвано кафе от португалска фирма  и го изсушили . След това загрели получения прах във вода на температура от 163°C за 45 минути, отделили течността и добавили захар. След това,  добавили закваска и оставили течността да ферментира. (Подобен процес се прилага при дестилирането на напитки като ром и уиски от петмез и пшеница  съответно) И, воала! Резултатът бил налице!

Новооткритата алкохолна напитка има вкус на кафе, може да ви замае, но няма да ви държи будни, тъй като кофеинът е извлечен по време на процеса на варене. Според  професионални дегустатори, новият вид алкохол има приятен аромат, който ще бъдат оценен по достойнство от потребителите.

Моля, не опитвайте тази рецепта в къщи! От страниците на „Science Magazine”, пътят до рафтовете в магазините е дълъг! Препоръчваме ви традиционната употреба на кафе, което със сигурност ще направи денят ви по-бодър и динамичен!

Източник: http://comlinkcoffeeshop.com